ponedeljak 29. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > U avionskoj nesreći poginula čitava ruska posada

U avionskoj nesreći poginula čitava ruska posada

KARAČI - U udesu teretnog aviona, koji se srušio u subotu uveče na stambeni kompleks u Karačiju neposredno po poletanju, poginulo je svih osam članova ruske posade, saopštile su pakistanske civilne vazduhoplovne vlasti, a preneo AP.

Najmanje jedna osoba na zemlji je povređena. Oko 20 kuća je oštećeno ili uništeno, od kojih je većina bila u izgradnji i smatra se da nisu bile naseljene. Prema izjavama očevidaca, jedan od motora teretnog aviona se zapalio pre udesa.

Ministar zdravlja Sagir Ahmed izjavio je Rojtersu da su pronađena tri tela, a prema izveštaju televizijie Ekspres 24/7, poginulo je 10 ljudi. Avion se srušio na kompleks kuća za mornaričke oficire, a na mesto nesreće stigli su vatrogasci i hitna pomoć. Na samo nekoliko stotina metara od mesta nesreće nalazi se gusto naseljen kompleks zgrada.

Portparol vazduhoplovnih vlasti Perves Džordž saopštio je da je teretni avion, ruske proizvodnje, leteo za Sudan, kada se srušio dva minuta posle poletanja. Prema izveštaju lokane televizijie, u pitanju je avion Il-89, višenamenski teretni avion, koji se često koristi za transport humanitarne pomoći u zemlje u razvoju, kao i drugog velikog tereta.

To je treća avionska nesreća u Pakistanu za manje od pet meseci. U Karačiju je početkom meseca 21 osoba poginula kada se mali putnički avion srušio, takođe, ubrzo po poletanju. U avionskoj nesreći kod Islamabada u julu poginulo je svih 152 putnika i članova posade, javljaju agencije.