četvrtak 29. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Na dnu jezera 300 urni s ljudskim pepelom

ŠOKANTNO OTKRIĆE U BLIZINI KLINIKE "DIGNITAS" U ŠVAJCARSKOJ

Na dnu jezera 300 urni s ljudskim pepelom

CIRIH - Velik broj urni s posmrtnim ostacima pronađen je slučajno u jezeru blizu kontroverzne švajcarske klinike "Dignitas", koja se bavi pružanjem pomoći pri samoubistvu. Pretpostavlja se da je na tom mestu odloženo oko 300 urni, otkriva britanski Dejli mejl. Na urnama je logo servisa za kremiranje koji, kako se veruje, koristi ta klinika. Osnivač klinike Ludvig Mineli (Ludwig Minelli) odbio je da komentariše bilo šta u vezi sa ovim otkrićem.

Urne su pronađene slučajno kada su ronioci iz lokalnog spasilačkog tima zaronili ne bi li pronašli jedan izgubljeni deo sa svog broda. Kad su pronašli prvih 13 urni, pozvali su policiju i agenciju za zaštitu okoline, a jedan od ronilaca je rekao: "Posle 50, prestali smo da ih brojimo". Bivša službenica "Dignitasa" Soraja Vernli procenila je da je najmanje 300 urni na dnu jezera, prenosi zagrebački list 24 sata.
- Jedna od tri urne završi na dnu ciriškog jezera. Ispočetka je Mineli sam tamo stavljao urne, ali je kasnije zamolio ćerku i još jednog službenika da to čine - posvedočila je Vernlijeva.

Gradonačelnik Ciriha Maks Baumgartner je ovim povodom izjavio da je šokiran i da čeka rezultate policijske istrage. Još 2008. dva službenika "Dignitasa" ulovljena su u spuštanju pepela u jezero. Ni tada
osnivač klinike Mineli nije imao komentar, ali njegovi bivši radnici tvrde da je klinika to oduvek radila.

U Švajcarskoj je zabranjeno ostavljanje velikog broja urni na nekom mestu bez posebne dozvole pa bi počiniocima preti zatvorska kazna ili visoke globe.
Mineli je kliniku osnovao 1998. da bi pomogla pri umiranju inače smrtno obolelim osobama. U Švajcarskoj eutanazija nije zakonom dozvoljena, ali jeste pomoć pri samoubistvu, čime se "Dignitas" bavi. Da bi se tamo umrlo zainteresovani moraju najpre da se upišu u članstvo.

 

Komentari

cesto neko sranje vezano za svajcarsku , sve su to bolesnici u glavu .