subota 28. jul 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > U Budvi se traži krevet više

U Budvi se traži krevet više

PODGORICA - Sezona u Budvi, metropoli crnogorskog turizma, ušla je u špic, turista ima više od 50.000 i sve je teže naći slobodan krevet, rekla je direktorka Turističke organizacije Budva Jelena Rađenović.

"Ulazimo u špic sezone i već sada je veoma teško naći slobodan smeštaj, posebno ukoliko se traži na lokalitetima Rafailovića, u Petrovcu ili oko Starog grada u Budvi", kazala je Rađenovićeva.

Ona je navela da u Budvi trenutno boravi više od 52 hiljade turista.

"Od toga u hotelima je smešteno nešto preko 14 hiljada turista, dok ostali borave u privatnom smeštaju i nerezedencijalnim objektima", kazala je Rađenović.

Prema njenim rečima, ovogodišnja poseta je na nivou prošlogodišnje, a očekuje se da će popunjenost smeštajnih kapaciteta, kako hotelskih tako i privatnih, biti sve veća.

Ona je, takođe, navela da u dosadašnjem delu turističke sezone nisu zabeležene veće nepravilnosti i propusti.

"Zadovoljni smo što do sada nije zabeležen bilo kakav veći problem", kazala je Rađenović.

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 120 hiljada turista, što je na istom nivou kao u istom periodu prošle godine.

Prema podacima Ministarstva turizma, Crnu Goru je prvih šest meseci ove godine posetilo oko šest odsto više turista nego u prvom polugođu prošle godine.

Crnogorski ministar turizma Predrag Sekulić u jednoj pd ranijih izjava je izrazio čekivanje da će tu državu tokom letnje turističke sezone posetiti veći broj turista nego prošle godine.

Prošle godine Crnu Goru je posetilo 1,37 miliona turista, a ostvaren je prihod od skoro 700 miliona evra.