Glas Javnosti

UVODE NOVINE: TikTok obeležava sadržaj koji je napravila AI

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Granica između stvarnog sadržaja i onog koji je napravla AI na društvenim mrežama sve je mutnija, pa platforme traže načine da jasno razdvoje ova dva segmenta. U najnovijem takvom pokušaju, TikTok će automatski da obeležava sadržaj koji je napravila veštačka inteligencija. Ova funkcija će do kraja nedelje stići svim korisnicima aplikacije.

Kako navodi sajt Tech Crunch, TikTok će ovo raditi uz pomoć nečega što se zove "Content Credentials" - u pitanju je tehnologija koju je napravila Koalicija za autentičnost sadržaja, a nju su formirali Microsoft and Adobe.
Udarne vesti
Ova tehnologija će prikačiti određene metapodatke svakom video-snimku, i oni će važiti samo za njega, i na taj način će TikTok moći da prepozna da li je sadržaj napravila ljudska ruka ili veštačka inteligencija.

Ovo nije svemoguć metod, jer će platforme koje ne stavljaju metapodatke koje TikTok prepoznaje i dalje moći na ovu društvenu mrežu da objavljuju sadržaj čijie poreklo neće niko znati. Istina, TikTok će pitati korisnike koji objavljuju sadržaj da li ga je napravila veštačka inteligencija, ali tu će moći da odgovori ko kako hoće i neće biti dodatne provere. Međutim, "Content Credentials" je široko rasprostranjen, tako da je ovo verovatno korak napred kada je u pitanju razlikovanje "lažnog" i "pravog" sadržaja.


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR