sreda 28. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Uhapšeno 28 žigola na Baliju

Uhapšeno 28 žigola na Baliju

DŽAKARTA - Na indonežanskom ostrvu Bali, jednoj od veoma popularnih svetskih turističkih destinacija, policija je uhapsila 28 osoba u akciji protiv "žigola s plaže". Akcija je počela posle objavljivanja trejlera za dokumentarac o "Kaubojima iz Kute", koji prati doživljaje i iskušenja tamnoputih i lepo građenih surfera iz legendarnog balijskog mesta Kuta, preneo je Rojters.
Ti mladići "ordiniraju" na plažama, gde često stupaju u kratke romantične veze sa turistkinjama koje ih neretko obasipaju poklonima.

Režiser filma Amit Virmani izjavio je da je prekjučerašnja akcija "bedna" i da predstavlja "lov na veštice na muškarce potamnele i sa mišićavim telima koji su na plažama", što nikome nije potrebno. On je istakao da njegov film govori samo o jednom malom aspektu života na Baliju i da ni u kom slučaju ne kaže da su ti zgodni mladići jedino što ovo ostrvo može da ponudi turistima.

Portparol lokalnog veća oblasti Gede Vidžaja rekao je da je ovih 28 osoba uhapšeno jer njihova dokumenta nisu bila u redu ili zato što su "remetili mir ili bezbednost na plažama".
On je dodao da su hapšenja bila deo rutinskih provera dokumenata i da nisu povezana sa dokumentarcem. Lokalni mediji ističu da snage bezbednosti ciljaju na potamnele i mišićave muškarce.

Portparol guvernera Balija Putu Suardika je potvrdio da su žigoli zaista bili meta policijske racije i pritom istakao da fenomen žigola na plažama nije jedinstven za Bali, koji je poznat pre svega po hindu hramovima, vulkanima i terasastim pirinčanim poljima, i da oni ne predstavljaju nikakvu pretnju turistima.
"Ono što se dešava između dvoje odraslih ljudi uz obostranu saglasnost je nešto što se samo njih tiče", kazao je Suardika.