sreda 28. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Ugo Čaves od sada na Tviteru

Ugo Čaves od sada na Tviteru

KARAKAS - Predsednik Venecuele Ugo Čaves počeo je da koristi društvenu internet mrežu Tviter, kao sredstvo borbe protiv svojih protivnika.

Ministar za javne radove Diosdado Kabeljo rekao je da je za Čavesa otvoren račun na Tviteru pod imenom ćavezcandanga (kandanga je reč koja u više latinoameričkih zemalja ima značenje đavo) i da na njemu radi specijalni tim, javio je AP. Pre nego što je socijalistički venecuelanski predsednik sinoć počeo da "tvituje", već je imao više od 18.000 sledbenika.

Čavesa, koji je nedavno doživeo pad popularnosti zbog recesije i sve veće inflacije, često nadmudruju protivnici koji su aktivniji na internetu od njegovih sledbenika.

Kabeljo je u ponedeljak najavio da Čavesove pristalice planiraju da preuzmu dominaciju nad društvenim internet mrežama poput "Tvitera" i "Fejsbuka".

- Opozicija misli da ima apsolutnu kontrolu nad društvenim mrežama. Oni misle da su "Tviter" i "Fejsbuk" njihovo vlasništvo. Ali mi se borimo i uskoro će sedam miliona nas biti na Tviteru - rekao je on, dodajući da će Čavesove poruke na "Tviteru" imati oznaku "od našeg komandanta".

Čaves, koji se nalazi na vlasti od 1998, poznat je po skoro svakodnevnim govorima na televiziji i radiju koji traju satima.