sreda 28. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Ništa od kraljevske svadbe

ŠVEDSKA PRINCEZA MADLENA RASKINULA OSMOGODIŠNJU VEZU S PRAVNIKOM JONASOM BERGSTREMOM

Ništa od kraljevske svadbe

STOKHOLM - Vest da je princeza Madlena raskinula osmogodišnju vezu sa svojim izabranikom od vikenda puni stranice švedskih novina koje nastoje da utvrde pravi razlog zbog kojeg dugoočekivanog venčanja - neće biti. Kraljevska porodica je u subotu, na svom portalu, objavila da su se 27-godišnja Madlena i pravnik Jonas Bergstrem razišli, ali nije navela razloge za takvu odluku.
Istaknuto je da su to učinili "posle pažljivog razmatranja" i da je "svako krenuo svojim putem".

Saopštenje je usledilo pošto se u norveškim listovima pojavila izjava neimenovane dame o njenom druženju sa 31-godišnjim Bergstremom, u jednom zimskom centru, koje je bilo začinjeno i seksom. Bergstrem i Madlena - najmlađa od troje dece švedskog kralja Karla Gustava - nisu se u javnosti zajedno pojavili od svečane večere za dobitnike Nobelovih nagrada, organizovane u kraljevskoj palati u decembru.

Švedski dnevnik Aftonbladet piše da par već mesecima živi odvojeno i da bi do zvaničnog razlaza došlo i ranije da kralj nije insistirao da Madlena, pre objave da je veza "pukla", ne otputuje u Njujork. Ovaj tabloid je, na nekoliko strana, dao genezu veze koja je dugo bila u žiži medija, ne samo švedskih.

Raskid je usledio nepuna dva meseca pre venčanja Madlenine starije sestre Viktorije (33), koje je predviđeno za 19. jun u Stokholmu. Viktorijin izabranik je Danijel Vestling, švedski biznismen, koji će ženidbom postati princ Danijel.

Švedska je monarhija više od hiljadu godina, a poslednje kraljevsko venčanje bilo je 1976, kada je brak zasnovao aktuelni suveren Karl Gustav. Kraljica je postala Nemica brazilskog porekla Silvija Zomerlat, koju je upoznao na Olimpijskim igrama u Minhenu, 1972. godine. Par je, inače, vrlo popularan u Švedskoj, kao i njihove dve ćerke i sin Filip.