sreda 28. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Milionerka ostavila ćerkama dolar i po

POTOMCI AUSTRALIJSKE BOGATAŠICE ŠOKIRANI SADRŽINOM TESTAMENTA

Milionerka ostavila ćerkama dolar i po

ADELAIDA - Australijska milionerka koja je umrla prošle godine ostavila je testamentom trima ćerkama samo dolar i po (!) iako je njeno imanje procenjeno na 3,5 miliona australijskih dolara, objavio je britanski Dejli telegraf, dodajući da je vremešna dama to učinila jer je verovala da su njene ćerke kovale zaveru da ubiju svoju babu Doroti, milionerkinu majku.

Valmaj Roš (Valmai Roche), bogatašica iz Adelaide, isti iznos ostavila je i bivšem mužu Džonu Rošu, uspešnom građevinskom preduzimaču i gradonačelniku Adelaide sedamdesetih godina prošlog veka. Rošova je milione umesto najbližima zaveštala organizacijama poput Vitezova južnog krsta i dobrotvornoj organizaciji katoličke crkve koja pomaže muškarcima.

Njene ćerke - Debora Hamilton, Fijona Roš and Šona Roš, već su pokrenule tužbu pred Vrhovnim sudom u nameri da dobiju ono što im pripada. One tvrde da im je majka patila od demencije u vreme kada je sastavljala testament.

Milionerka, koja je umrla lane u 81. godini, ostavila je ćerkama 30 kovanica u apoenima od po pet centi napisavši da je to "krvav novac namenjen Judama".
Ćerkama je na jednake delove ostavila i celokupan nakit, ali pod uslovom da tačno odgovore na najličnija pitanja iz njenog života.