sreda 28. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Beba osvojila 100.000 dolara

Beba osvojila 100.000 dolara

OTAVA - Jedna kanadska beba osvojila je 100.000 dolara pobedivši u televizijskom takmičenju za "Najsmešniji američki kućni video (snimak)". Osim dolarske "stohiljadarke", njoj je pripala i nagrada - put i boravak u Diznilendu za 20 osoba. Mali Kigen Ader (Keegan Adair) postao je zvezda jer je u finalnoj emisiji, u 20. jubilarnoj sezoni tog rado gledanog TV programa američke mreže Ej-Bi-Si, njegov "nastup" proglašen najboljim od tri video-kandidata.

Kirgin, na prikazanom snimku postavljenom i na "Jutjubu", koji u trenutku snimanja početkom ove godine nije bio u stanju ni da stoji već je sedeo i bauljao, izvanredno je imitirao svoju lutku koja peva i pleše, a sve je snimila njegova majka. Kigen je za svoj "ples" već ranije osvojio 10.000 dolara pobedom u jednoj sedmičnoj emisiji dugovečne i popularne TV serije. Ime malog grada Lajvli (Lively) u Ontariju u kome Kigen živi znači - živahan.

Mali Kigen se u finalnoj emisiji pojavio kao dostojanstven pobednik u odelu sa kravatom, a to možda nagoveštava njegov budući životni put, jer su roditelji odlučili da najveći deo "zarađenog" novca odmah uplate u fond za srednjoškolsko i univerzitetsko obrazovanje. Televizijski program "Najsmešniji američki video" u prvoj sezoni 1989/1990. bio je jedan od deset najgledanijih šou programa u Americi (38 miliona gledalaca), a ove godine još uvek ga redovno prati osam miliona ljudi. Svake sedmice, izborom organizatora i glasovima publike prisutne na snimanju, biraju se i nagrađuju po tri video snimka, a pobednici se kvalifikuju za veliko finale.