nedelja 27. maj 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Pucao sa krova, ubio dvoje, a ranio sedmoro

Pucao sa krova, ubio dvoje, a ranio sedmoro

HELSINKI - Dve osobe su poginule, a sedam ih je ranjeno u Finskoj kada je jedan 18-godišnjak počeo nausmice da puca u gradu Hjuvinka, nedaleko od Helsinkija, saopštila je policija.

Šef lokalne policije Marku Tuominen je rekao da je osumnjičeni uhapšen pet sati pošto je sinoć počinio zločin i da se nije opirao hapšenju.

"Osumnjičeni je nađen sa oružjem, između ostalog i sa lovačkom puškom", rekao je on.

Uhapšeni je ubio jednu 18-godišnju devojku i teško ranio dvoje ljudi, među kojima je i 23-godišnji policajac, pucajući sa krova jedne niže zgrade.

Kako navodi agencija Asošijeted pres, ovakvi događaji nisu neuobičajeni u Finskoj, gde prema zvaničnim podacima, 650.000 ljudi poseduje oružje.

Pre četiri godine jedan polaznik kuvarske škole u gradu Kauhajoki na zapadu zemlje ubio je devet svojih kolega i jednog profesora, a potom je izvršio samoubistvo. Godinu dana ranije, jedan 18-godišnjak usmrtio je u gradu Tusuli šest svojih školskih drugova i direktora škole. Finske vlasti su posle toga preduzele korake kako bi poboljšale bezbednnost u školama. Pre dva meseca jedan momak ranio je oca svoje bivše devojke, a pre toga je nasumice pucao po učionici jedne škole na jugu Finske, ali tada srećom ranjenih nije bilo.