utorak 27. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Šinavatra se oseća kao Crnogorac

Šinavatra se oseća kao Crnogorac

PODGORICA - Bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra pregovarao je juče u Podgorici o investiranju u banku po imenu First financial bank (FFB), koja je u vlasništvu grčkog brodovlasnika Viktora Restisa.

Šinavatra je od pre tri dana ponovo u Crnoj Gori čiji je državljanin. Ovo je drugi boravak svrgnutog tajlandskog premijera u Crnoj Gori u poslednjih mesec dana. Prema pisanju crnogorskih medija, bivši tajlandski premijer je u bliskim poslovnim vezama sa grčkom "Restis grupom", koja rekonstruiše grad-hotel "Sveti Stefan".

Mediji su takođe spekulisali da Šinavatra pregovara i o mogućnostima kupovina dela ostrva Sveti Nikola koje se nalazi preko puta Budve. Bivši premijer je svrgnut 2006. godine i u odsustvu je osuđen na dve godine zatvora zbog korupcije. Šinavatrini advokati su ranije potvrdili navode da on investira u hotelijerstvo u Crnoj Gori.

Na pitanje da li ima poruku za svoje pristalice u Tajlandu koje protestima traže smenjivanje vlasti i vanredne izbore, bivši premijer te zemlje je odgovorio: "Mi se samo borimo za demokratiju i pravdu".

Šinavatra, koji je crnogorski državljanin, kazao je da se oseća kao Crnogorac, da je "srećan" što je u Crnoj Gori, gde mu se dopadaju hrana, ljudi i vreme. Na novinarsku sugestiju da je kao crnogorski državljanin po ustavu u obavezi da poznaje crnogorski jezik, Šinavatra je odgovorio: "Korak po korak".