utorak 27. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Redovno viđaju duhove, akrepe i vukodlake

U BRITANIJI PRIJAVLJENO 968 SLUČAJEVA PARANORMALNE AKTIVNOSTI

Redovno viđaju duhove, akrepe i vukodlake

U Jorkširu zabeleženo i prisustvo muških i ženskih demona koji seksualno napadaju usnula ljudska bića

LONDON - U Britaniji je u poslednjih četvrt veka prijavljeno skoro 1.000 slučajeva paranormalne aktivnosti u koje se ubrajaju neobjašnjiva viđenja "stvorenja" poput duhova, utvara, raznih drugih zlih prikaza, akrepa i karakondžula sa onoga sveta, pokazuju rezultati najnovijih istraživanja u ovoj oblasti.  

Demonska aktivnost u poslednjih 25 godina na tlu Britanije zvanično je prijavljena tačno 968 puta, a kao deo zemlje u kojima se utvare najčešće pojavljuju označen je Jorkšir, objavio je londonski Dejli telegraf u jučerašnjem broju.

Istraživači na ovom polju tvrde da su "susreti" Britanaca sa đavolima, demonima i zlim dusima česti koliko i u srednjovekovna vremena iako živimo u 21. veku.

Rezultati nedavno izrađene studije pokazuju da, uprkos napretku u tehnologiji, podanici Ujedinjenog Kraljevstva nisu okrenuli leđa drevnim verovanjima kojima caruju predanja o zlim dusima, vukodlacima, vešticama, živim mrtvacima, čarobnjacima i crnomagijskim ritualima. 

U Jorkširu, delu Britanije koji je označen kao okrug s najčešćim prisustvom nečistih sila, zabeležene su čak 74 zvanične prijave, uključujući i prisustvo muških i ženskih demona koji seksualno napadaju usnula ljudska bića. Britanski građani su u poslednjih četvrt veka prijavili i sledeće slučajeve: posednutost demonima, ali i viđenja ili bliski susret sa prikazama iz pakla u obliku psa, zatim vodenim zlim dusima i demonima koji se pojavljuju u obliku vukodlaka. Žitelji Blek dog hila u nekoliko navrata su prijavljivali susret s "velikim crnim psom očiju crvenih poput užarenog ugljevlja". S druge strane, žitelji Ajvernesa listom su prijavljivali susrete sa zlim vodenim dusima čija je jedina svrha postojanja namamljivanje ljudskih bića u opasne vodene virove u kojima potom bivaju udavljeni.