utorak 27. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Mama niža od 14-mesečnog sina

AMANDA MUR I ZVANIČNO JE NAJNIŽA MAJKA U BRITANIJI

Mama niža od 14-mesečnog sina

LONDON - Dvadesetpetogodišnja Amanda Mur (Amanda Moore) i zvanično je najniža i najmanja mama u Velikoj Britaniji koja ne krije ponos kada kaže da je njen 14-mesečni sin Ejdan već viši od nje. Dečačić je rođen prošle godine carskim rezom, a mama je odmah potom proglašena najnižom ženom koja se ikada porodila na tlu Velike Britanije, piše londonski Dejli mejl. 

Amanda pati od retkog oboljenja kostiju zbog čega je visoka ili bolje reći niska samo 93 centimetra. Međutim, Amanda zbog svog zdravstvenog stanja ne može ni da stoji, pa je njen sinčić Ejdan već sa samo 14 meseci mnogo viši od nje iako ima 76 centimetara. Štaviše, Amanda se nada da će njen dečačić biti visok baš kao i njegov tata Stiven Fajf - metar i 98 centimetara.

- Ejdan tako brzo raste i izgleda da će biti visok na tatu. Znala sam da će biti viši od mene, ali nisam ni sanjala da ću uskoro ja biti ta koja će morati da ga opominje da bude nežan kad se igra s mamom - kaže Amanda, dodajući da će on uvek biti njen mali dečko.
Inače, Amanda je rođena sa 14 slomljenih kostiju i nije verovala da će ikada postati majka pošto su lekari strahovali da ne bi mogla da se izbori sa trudnoćom. Međutim, ostavši slučajno u drugom stanju, rešila je da rodi iako su joj lekari savetovali abortus.

- Beba koja je rasla unutar mene mogla je doslovno da me ubije, ali osećala sam toliku ljubav prema svom nerođenom detetu da jednostavno nisam mogla da to učinim. Naša želja da imamo bebu bila je neopisiva - priseća se ova neobična majka koja kaže da potajno razmišlja i o drugom detetu.