četvrtak 26. jun 2008.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > NLO iznad Rusije, Britanije i SAD

NLO iznad Rusije, Britanije i SAD

U minulu subotu - u vreme fudbalske utakmice između Rusije i Holandije - na severozapadnom nebu Moskve i nekoliko manjih gradova zapadno od ruske prestonice - pojavilo se 11 NLO. Da čudo bude veće: letećih tanjira bilo je tačno koliko je svaka reprezentacija imala igrača na terenu.

Većina očevidaca se slaže u jednom: da su se prve „svetleće tačke“ pojavile na nebu odmah pošto je na toj utakmici pao prvi gol.

Prema rečima stanovnika Petrograda Konstantina Belova, NLO su istovremeno mogli da se vide i nad Trojickim mostom grada na Nevi. On i njegov sugrađanin Dmitrij Šakura uspeli su i da ih snime amaterskim fotoaparatima.

Da sve bude još čudnije, istoga dana 11 „jarkih oranž lampi viđeno je i nad Indijanapolisom, glavnim gradom američke države Indijane, odnosno nad njegovim jugoistočnim kvartovima. Ti „tanjiri“ nalazili su se relativno nisko nad zemljom, ali su se pomerali bez ikakvog zvuka. Jedan od očevidaca je izjavio: „Bili su toliko tihi da sam mogao da čujem rad sopstvenog automobila. Video sam nešto najčudnije i najfantastičnije u svom životu.

„Istu sliku smo posmatrali i mi posle utakmice Rusija - Švedska odigrane u Beču 15. juna. Odmah posle TV-prenosa, sa osam prijatelja izašao sam u dvorište da udahnemo svež vazduh i videli smo NLO. Sve je trajalo nekoliko minuta. Leteli su ne baš visoko iznad zemlje, bilo je vidljivo kako se smanjuju, postaju manje svetli i pretvaraju se u tačku koja nestaje u tamnom nebu. Ja sam sve pokušao da snimim svojim mobilnim telefonom „nokija E-90“ koji ima dobru kameru i bio sam uveren da mi je to pošlo za rukom. Međutim, nisam uspeo ništa da snimim iako je kamera bila realno uključena bar pet sekundi. Zašto, nije mi jasno“, tvrdi Rus Oleg Saenko.

Prema rečima Moskovljanina Pjotra Azarjonka, „svetleći objekti“ možda i nisu bili NLO već aerostati. „Čim sam preša Bašilovsku ulicu , video sam da je nešto svetleće proletelo ispred mene na visini 30 do 40 metara u pravcu severozapad-severoistok. Na sreću, sa sobom sam imao manji dvogled. On mi je pomogao da vidim da se radilo o aerostatu. Začudilo me je jedino što taj aerostat nije imao oblik balona, već je imao više uglova“, ispričao je Azarjonak.

U sve su novi obrt uneli britanski oficiri koji su iznad svoje kasarne Tem Hil, u grofoviji Šropšir, videli čak 13 NLO koji su ličili na svetleće leteće kupe. Neki od njih su izjavili da su te „kupe“ bile jarkocrvene. Za razliku od Saenka, njima je pošlo za rukom da pomoću mobilnog telefona snime viđeno. Te snimke sada izučavaju eksperti britanskog Ministarstva odbrane.   

Komentari

Manje vodke, manje vodke...

simon lupa gluposti. neko nesto ceka...a ko, ko to za
sada zna...nismo mi bas sami ni u ovom sistemu
mozda...

Kladionica vazi i za one na nebu,raduju se pa sta....