utorak 25. oktobar 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Stivu Džobsu već objavili i biografiju

Stivu Džobsu već objavili i biografiju

LONDON - Prva zvanična biografija Stiva Džobsa, autora Valtera Isaksona, dostupna u štampanom izdanju, trebalo je da bude objavljena 21. novembra, ali su izdavači ubrzali proces jer je Džobs nedavno preminuo.

Isakson je naveo da mu je Džobs, koji je poslednjih nedelja života bio preslab da se popne uz stepenice, rekao da želi da njegova deca razumeju i shvate ko je on bio. Stalno je bio uz njih i hteo je da znaju čime je bio zauzet, rekao je Isakson londonskom Gardijanu.

Džobs je sarađivao sa nama, kao i na stotine njegovih prijatelja, saradnika i članova porodice, ali nije hteo da ima kontrolu nad knjigom, niti da je pročita pre objavljivanja, rekli su iz izdavačke kuće "Sajmon i Šusters". "Nije nam zadao nikakve granice", dodaje izdavač, "a ohrabrio je ljude koje je poznavao da budu iskreni".

Isakson je naveo da je poslednji put posetio Džobsa nekoliko nedelja pre smrti i da ga je zatekao sklupčanog na kauču kako trpi velike bolove, ali je Džobs i tada imao britak mozak i duhovite opaske.

Delove svog sećanja na poslednje momente sa Džobsom Isakson će predstaviti u eseju koji će biti objavljen u američkom magazinu Tajm. Paralelno sa izlaskom knjige, Epl je na zvaničnim stranicama objavio video "U slavu Stivu", koji sadrži sve govore održane na komemoraciji koja je bila zatvorena za javnost.