ponedeljak 25. januar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Bin Laden obučava domaćice samoubice

AL KAIDA REGRUTUJE POTPUNO NOVI TIP BOMBAŠA

Bin Laden obučava domaćice samoubice

VAŠINGTON - Teroristička mreža Al Kaida, koju predvodi saudijski milioner Osama bin Laden, osmislila je potpuno nov plan delovanja i regrutacije bombaša samoubica koji podrazumeva vrbovanje žena nearapskog porekla s pasošima zapadnih zemalja, koje nemaju ni dosije, niti liče na teroriste.
Štaviše, pripadnice prve grupe tih teroristkinja nove generacije već su se razmilele po zemljama zapadne Evrope da bi jednog dana samoubilačkim napadima uništile zacrtane ciljeve.

- To su teroristi novog profila s kakvima se još nismo sretali. Reč je o ženama koje nemaju dosije, nisu arapskog porekla, ne liče na teroriste Al Kaide i imaju pasoše zapadnih zemalja. Ni po čemu na prvi pogled ne biste rekli da je reč o ženama obučenim za samoubilačke napade - izjavio je bivši savetnik Bele kuće za antiterorizam Ričard Klark, preneo je zagrebački Večernji list. Obaveštajci zapadnih zemalja veruju da su Al Kaidine buduće bombašice već poslate u London, gde se pripremaju za međunarodne konferencije o Avganistanu i Iraku. Štaviše, oni tvrde da je upravo zbog toga krajem prošle nedelje stepen uzbune u Londonu podignut na viši nivo.

Ciljevi njihovih samoubilačkih napada nisu ograničeni samo na aerodrome - kao mete spominju se i svi oblici javnog prevoza, sportski stadioni, luke i elektrane širom Britanije i SAD. Američki obaveštajci objavili su da posebnu pažnju treba obratiti na žene koje ni po čemu ne liče na teroriste već na prosečne američke domaćice.