petak 24. septembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Rat nudista i svingera u Gradu golaća

Rat nudista i svingera u Gradu golaća

PARIZ - "Konzervativni" francuski nudisti sukobili su se s nudistima "novog trenda" koji zagovaraju slobodan seks i zamenu partnera. U obično mirnom Kap d'Agdu, gradiću na jugu Francuske, poznatijem kao Grad golaća, jer se u njemu nalazi jedna od najvećih nudističkih kolonija u Evropi, neprestano raste tenzija. Već neko vreme traje rat između "pravih" nudista, koji veruju da je nudizam zdrav izbor životnog stila koji nema veze sa seksom i svingera koje privlače nudistički kampovi zbog velikog broja potencijalnih partnera.

U svađu se umešalo i lokalno stanovništvo koje se protivi dolasku "novokomponovanih" nudista za koje kažu da su previše raskalašni i skloni egzibicionizmu, upuštajući se u seks na javnim mestima, piše londonski Indipendent.
"Kada sunce zasija, jedan deo Kap d'Agda se pretvara u evropsku metropolu orgijanja", žali se jedna od opštinskih radnica, pozivajući gradonačelnika da interveniše pre nego što dođe do "eksplozije raskalašnog ponašanja u celom gradu".

Njen apel naišao je na podršku "konzervativnih" nudista koji vele da su došli u ovaj grad u potrazi za "prirodnim stilom života", a ne da budu okruženi "divljim zverima". Gradonačelnik je obećao da će razmotriti njihove žalbe, ali je istakao da je učinio sve što je mogao kako bi razdvojio dve grupe nudista.

Pre dve godine, tenzije između tradicionalnih nudista i svingera dovelo je do nasilja i podmetanja požara u dva hotela u kojima odsedaju zagovornici grupnog seksa.