petak 24. septembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Policajac kažnjen - nije napisao kaznu

Policajac kažnjen - nije napisao kaznu

BEČ - Jedan mladi austrijski policajac koji u centru Beča nije kaznio vozača nepropisno parkiranog vozila, moraće da plati 7.200 evra, koje mu je odredio sud, sumnjajući da je reč o korupciji i pokušaju primanja mita.
 
  Policajac je, dok je bio na dužnosti, zatekao jedan crni BMW u zoni zabranjenoj za parkiranje, počeo da piše kaznu, ali je odustao kada je otkrio da u vozilu postoji amblem policije, misleći da je reč o autu kolege. Umesto da mu napiše kaznu, policajac je na autu iza brisača ostavio poruku - "košta te jednu gajbu piva".
 
  Međutim, policajac nije imao sreće, jer se nije radilo o kolegi. Vlasnik automobila, koji je našao poruku na brisaču, shvatio ju je bukvalno, i istog dana doneo gajbu piva u policijsku stanicu. Mladi policajac u to vreme bio je još na dužnosti, na ulici, pa je njegov pretpostavljeni prihvatio isporuku, veoma začuđeno, i ostavio je u ormar svog kolege, ali je istovremeno podneo prijavu o ovom događaju.
 
  Mladi policajac je ostavljenu poruku na automobilu neznanca objasnio šalom, ističući da nije ni računao da će dobiti gajbu piva. Misleći da je u pitanju njegov kolega, policajac je rekao da je želeo da poštedi kolegu kazne, jer je u pitanju "mali prekršaj".
 
  Gajbu piva doneo je 39-ogodišnjak, koji je na suđenju prvi put video policajca koji mu je ostavio poruku. On je rekao da žali što je bukvalno shvatio poruku, ističući da nije želeo da podmiti policajca, već da je sve shvatio kao šalu, u koju se upustio. A što se tiče amblema policije u vozilu, on je objasnio da ga drži "tek onako" u svom automobilu.