subota 24. jul 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Radnici "Hajata" širom SAD traže veće plate

POLICIJA PRIVELA 152 ZAPOSLENA U HOTELU U SAN FRANCISKU

Radnici "Hajata" širom SAD traže veće plate

SAN FRANCISKO - Policija u San Francisku privela je više od 150 radnika i njihovih sindikalnih saboraca koji su se okupili ispred jednog hotela u okviru velikog protesta širom SAD zahtevajući veće plate i bolje uslove za rad. Organizatori protesta tvrde da se ispred hotela "Grand Hajat" u San Francisku okupilo oko 1.400 demonstranata.

Protest zaposlenih u hotelskom lancu "Hajat", čije je sedište u Čikagu, održan je u više američkih gradova. Policija San Franciska je saopštila da su 152 osobe privedene jer su odbile da poslušaju naređenje i da se raziđu. Privedeni demonstranti su odvedeni u obližnju policijsku stanicu i ubrzo su pušteni.

I na protestima zaposlenih u hotelskom lancu "Hajat", koji su održani u Čikagu, Indijanopolisu i Honolulu, policija je takođe, privodila demonstrante. Generalni menadžer hotela "Hajat Ridžensi" u Honolulu u izjavio je da je ta kompanija spremna da poveća plate i poboljša uslove rada, ali da sindikalne vođe još nisu odgovorile na poziv za sastanak koji im je poslat još u maju.