subota 24. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Preživela pad sa 4.000 metara

NEMICU SPASLA KOLEGINICA PADOBRANAC

Preživela pad sa 4.000 metara

BERLIN - Jednu Nemicu, strastvenu ljubiteljku slobodnog pada koja nije mogla da otvori padobran na visini od 4.267 metara, u vazduhu je spasla koleginica padobranac aktiviravši njen pomoćni padobran. Katarina Vagner (24) poletela je s troje prijatelja avionom "antonov" sa aerodroma u Magdeburgu da bi izveli seriju skokova padobranom.

Dok se pripremala za skok, povukao je jak nalet vetra i bacio o trup aviona nakon čega je osetila užasan bol u ramenu. Započela je slobodan pad, ali zbog strahovitog bola nije mogla da otvori padobran.
Koleginica koja je trebalo da krene za Katarinom videla je šta se dogodilo. Odmah je iskočila i uspela nizom određenih manevara da je sustigne u vazduhu i otvori njen rezervni padobran.

Međutim, drama se ponovila i kod sletanja. U nemogućnosti da upravlja rezervnim padobranom zbog povrede Katarina je pre doskoka velikom silinom udarila u jednu uličnu svetiljku. Kako prenose nemački mediji, završila je s prelomom ruke i višestrukim povredama na nogama zbog čega se nalazi u bolnici. Lekari kažu da će se potpuno oporaviti.