subota 24. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Blagojević poziva Obamu za svedoka

BIVŠI GUVERNER ILINOISA SPREMA SE ZA SUĐENJE ZAKAZANO ZA JUN

Blagojević poziva Obamu za svedoka

VAŠINGTON - Advokatski tim bivšeg guvernera Ilinoisa Milorada Roda Blagojevića zatražio je da federalni sudija obavezujućim nalogom (sub poena) pozove američkog predsednika Baraka Obamu da svedoči na njegovom suđenju za korupciju, čiji je početak predviđen za jun.

Blagojević se izjasnio da nije kriv po optužnici koja ga tereti da je, praktično, nudio na prodaju mesto u Senatu SAD, koje je ostalo upražnjeno pošto je Obama izabran za predsednika SAD.

U sudskom podnesku na 10 stranica iznosi se da "predsednik SAD nije rutinski svedok i ne bi se tražilo njegovo pojavljivanje da se ne misli da je ono presudno za Blagojevićevu slobodu". Prema istom zahtevu, Obamine javne izjave da nije ni na koji način umešan u razgovore o popunjavanju upražnjenog senatorskog mesta u neskladu su sa informacijama drugih svedoka slučaja.

Blagojević, iz redova Obaminih demokrata, dva puta je bio izabran za guvernera, a posle pokretanja optužbi, podneo je ostavku u januaru prošle godine.
On je ove nedelje imao prkosnu konferenciju za štampu, na kojoj je sve one koji ga optužuju nazvao lažovima i kukavicama, direktno prozvavši federalnog tužioca Patrika Ficdžeralda, tvrdeći da žele da sakriju od porote neke trake sa snimcima njegovih prisluškivanih telefonskih razgovora.

Komentari

jevreji ga tuze, Jevreji ga sude,nema sanse da dobije,tako ti je to na zapadu kad nisi jevrejin a zelis da se tuzis