sreda 23. maj 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Južnokorejci kastriraju serijskog silovatelja

Južnokorejci kastriraju serijskog silovatelja

SEUL - Južna Koreja izvršiće ove nedelje kaznu hemijske kastracije nad višestrukim silovateljem, čije su žrtve bile devojčice mlađe od 16 godina, što će biti prvo izvršenje ove kazne otkako je zakonski uvedena 2010. godine.

Južnokorejski mediji pišu da je 45-godišnji prestupnik, identifikovan samo kao Park, osuđen za četiri silovanja, odnosno pokušaja silovanja devojčica od 1984. do 2002. godine, preneo je Rojters.

Hemijska kastracija, ili antilibidinalni tretman, kako glasi pravilna naučna definicija ove terapije, povratni je proces koji uključuje korišćenje lekova koji potiskuju seksualni nagon kod ljudi.

Zakon o izvršavanju ove kazne u Južnoj Koreji primenjuje se u slučaju osoba za koje postoji verovatnoća da će ponovo izvršiti isti prestup. Kazna se sprovodi nad osobama starijim od 19 godina koje su izvršile prestup nad decom mlađom od 16 godina.

Zasad nije jasno da li je Park pristao na ovaj tretman, ali u slučaju najozbiljnijih prestupa nad decom, kao što su oni za koje je on osuđen, nije potrebna saglasnost prestupnika.