petak 23. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Naoružana banda otela biznismene iz hotela

Naoružana banda otela biznismene iz hotela

MONTEREJ - Veća grupa naoružanih muškaraca upala je juče u dva hotela u meksičkom gradu Montereju i otela četvoro gostiju i trojicu zaposlenih. Lokalni državni tužilac je potvrdio medijima da je grupa brojila između 20 i 30 naoružanih otmičara koji su sa sobom odveli trojicu biznismena, jednu gošću, dvoje recepcionara i jednog radnika hotelskog obezbeđenja, javio je britanski javni servis Bi-Bi-Si.  

 Lokalni zvaničnici veruju da i iza ovog napada stoje pripadnici organizovanog kriminala i da je reč najverovatnije o borbi za novu preraspodelu moći među najjačim narkokartelima. 

Očevici otmice tvrde da je izgledalo da su naoružani banditi bili u potrazi za tačno određenim ljudima. U hotel su sa sobom poveli muškarca u lisicama koji ih je prvo odveo do sobe broj 517 u jednom od hotela u kojoj je odseo gost iz Azije. Kad su videli da to nije čovek kog traže nastavili su dalje i na kraju odveli trojicu meksičkih biznismena i još jednu ženu, takođe Meksikanku. 

Otmičari su ukrali i jedan hotelski računar sa snimcima sa nadzornih kamera i knjigu gostiju sa recepcije. Odstupnicu su napravili tako što su policiji put do hotela blokirali s nekoliko otetih kamiona. 
Poznavaoci prilika veruju da iza ove otmice mogu da stoje samo pripadnici paravojne grupe "Zetas", za koju se veruje da trguje drogom u Montereju.