sreda 23. februar 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Indijac oženjen sa 39 žena, ima 127 potomaka

Indijac oženjen sa 39 žena, ima 127 potomaka

NJU DELHI - Izreka "Kad deca nisu besna, ni kuća nije tesna" mogla bi da bude moto porodice Zione Čane, 66-godišnjeg Indijca koji pod istim krovom živi sa 39 supruga, 94 dece i 33 unučadi.

Svi žive zajedno u istoj, četvorospratnoj kući sa 100 soba, u jednom selu u državi Mizoram, na severoistoku Indije, nedaleko od granice sa Mjanmarom i Bangladešom, pišu lokalni mediji.

"Desilo mi se da sam se u jednoj godini oženio sa 10 žena", objasnio je novinarima Čana koji je svoju prvu suprugu, danas 69-godišnjakinju, upoznao kada mu je bilo 17 godina.
Spreman sam da još uvećam svoju porodicu jer ne želim da propustim nijednu priliku za brak", dodao je on.

"Imam toliko ljudi o kojima se brinem i koje izdržavam da sebe smatram srećnim čovekom", istakao je ovaj neobični Indijac.

Sve supruge dele sobu koja se nalazi tik uz njegovu, a ako je verovati meštanima, Čana voli da je uvek uz njega sedam do osam žena.
Njegovi sinovi sa svojim ženama i decom zauzimaju različite sobe u kući. Svako u porodici ima svoje zaduženje: ćerke indijskog patrijarha čiste i peru, njegove snaje kuvaju, dok muškarci rade van kuće u poljima ili brinu o stoci.

Svakog dana, ova mnogobrojna porodica pojede 91 kilogram pirinča i 57 kilograma krompira koje sama proizvodi na imanju.

Porodica takođe računa i na povremene donacije vernika, budući da je Čana vođa verske zajednice koja okuplja oko 400 porodica.

Ova sekta, koja dozvoljava poligamiju, smatra da će uskoro voditi svet kao desna ruka Isusa Hrista.