sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Doživotna robija za Engleza, kuvao i jeo meso prostitutki

PRESUĐENO ENGLEZU STIVENU GRIFITSU

Doživotna robija za Engleza, kuvao i jeo meso prostitutki

LONDON - Stiven Grifits, student kriminologije koji je samog sebe nazvao "kanibal sa samostrelom", osuđen je u Lidsu na doživotni zatvor zbog ubistva tri prostitutke.

Grifits (40) se prethodno izjasnio krivim za ubistvo te tri prostituke koje su nestale u junu 2009. i aprilu i maju 2010. godine u oblasti Bredford, na severu Engleske. Policija je našla delove tela dve mlade žene, dok nikakav trag tela treće žrtve nije pronađen.

Grifits je mirno odgovorio da se oseća krivim za svaku od optužbi koja je pročitana u sudu. Sudija je saopštio da je ispitivanjem mentalnog stanja optuženog ustanovljeno da je u potpunosti u stanju da prati suđenje.

Grifits je uhapšen 24. maja. On je pohađao doktorske studije iz kriminologije na univerzitetu u Bredfordu na kojima se proučavaju zločinci iz 19. veka, kao što je Džek Trbosek, osumnjičen da je ubijao prostitutke u istočnom Londonu.

On je pri prvom izvođenju pred sud na pitanje sudije da potvrdi svoje ime, odgovorio da je "kanibal sa samostrelom". Video snimak u ulazu njegove stambene zgrade pokazao je da on udarao jednu od svojih žrtava samostrelom.

Grifits je takođe tvrdio da je jeo živo i kuvano meso svojih žrtava, ali te tvrdnje nisu mogle da budu potvrđene, mada je nađena krv u njegovom stanu, navodi agencija Frans pres.