subota 22. septembar 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Kriv FB: Na rođendan joj greškom došlo 4.000 ljudi

Kriv FB: Na rođendan joj greškom došlo 4.000 ljudi

AMSTERDAM - Holandska policija rasterala je nekoliko hiljada mladih koji su preko Fejsbuka pozvani da dođu na rođendan, planiran za uži krug prijatelja, ali je greškom preko društvene mreže pozvano više od 30.000 ljudi!

Situacija se otela kontroli sinoć u malom i usnulom mestu Harenu u blizini severnog grada Groningena, kada je policija, u nameri da otera goste, zasuta kamenicama, flašama, biciklima i saksijama za cveće, javila je holandska agencija ANP.

Jedan policajac je situaciju opisao haotičnom i rekao da je na kraju nekoliko ljudi povređeno, od toga dvoje teško. 

Uhapšene su četiri osobe, a moglo bi da ih bude i više nakon što policija pregleda snimke.

Policija je bila u visokom stepenu pripravnosti nakon što je jedna učenica poslala poruku prijateljima preko Fejsbuka da slavi 16. rođendan u petak, ali nije stavila da je žurka privatna.

Posle toga, prijatelji su obaveštavali prijatelje o žurki, oni dalje svoje prijatelje, pa je tako "uručeno" više od 30.000 poziva, prenele su agencije.

Televizija NOS je javila da je u Haren, gradić sa oko 18.000 stanovnika, došlo 4.000 gostiju, od čega većina mladih. 

Policija je blokirala ulicu u kojoj stanuje slavljenica, i bila zasuta raznim predmetima, pri čemu je pričinjena šteta na automobilima i ulaznim vratima.

Nekoliko veb-sajtova je pozvalo na žurku, a na jednom je stajalo "Projekat x Haren" i na kojem se odbrojavalo vreme do početka žurke uz navode da je pozvano 150.000 ljudi. 

Tu je objavljena i adresa na kojoj je proslava uz napomenu "Gledajte kako umete da sa sobom povedete i prijatelje".

U svetu je već bilo nekoliko "Projekata x" zabava, među njima u Nemačkoj, Australiji i posebno u SAD, gde su na primer mladi ušli u jednu praznu kuću u Teksasu i pričinili štetu do 100.000 dolara.