Glas Javnosti

ODVRATNO I SRAMNO LICEMERSTVO ZAPADA: Praktično podržavaju nasilne akcije Prištine, u saopštenjima "tuguju" i "osuđuju"!

Politika
Autor: Glas javnosti

Evropska unija je sa zabrinutošću primetila policijsku operaciju u ponedeljak u kancelarijama Srpske poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije.

Zatvaranje i konfiskacija ovih kancelarija bez prethodne najave ili koordinacije i samo nekoliko dana nakon poslednjeg sastanka dijaloga, koji je takođe pokrio pitanje prostorija Poštanske štedionice, eskalirajući je i protivno je duhu normalizacije i podriva kosovsku dobru volju u postizanju normalizacije odnosa kroz dijalog, navodi se u saopštenju portparola EU Petera Stana.

I opet, nekoordinisano delovanje jedne od strana ugrozilo je sprovođenje Sporazuma na putu normalizacije. Operacija kosovske policije takođe ugrožava tekuće pregovore o privremenom rešenju za ljude na koje negativno utiče uredba tzv. centralne banke kosova o gotovinskom poslovanju, smatraju u EU.


(Foto: Jutjub)

U stalnom odsustvu održivih alternativa, ovo će imati negativne efekte na svakodnevni život i uslove života kosovskih Srba i drugih zajednica koje ispunjavaju uslove za finansijske transfere iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Operacija u ponedeljak ponovo dokazuje da kosovske vlasti daju prioritet jednostranim i nekoordinisanim akcijama, a ne saradnji sa svojim prijateljima i saveznicima, navodi se u saopštenju.


(Foto: Jutjub)

Predviđeno je da se status svih struktura i službi koje podržava Srbija reši u okviru dijaloga koji vodi EU, u vezi sa uspostavljanjem Asocijacije/Zajednice opština sa srpskom većinom.

“EU apeluje na Kosovo i Srbiju da se vrate za pregovarački sto i da se slože sa najnovijim kompromisnim predlogom koji je izneo fasilitator EU i koji omogućava kvalifikovanim korisnicima da primaju finansijske transfere iz Srbije”, navodi se na kraju saopštenja.


Glas javnosti/Kontakt Plus radio

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR