petak 22. april 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Libija: Pobunjenici zauzeli graniči prelaz prema Tunisu

Libija: Pobunjenici zauzeli graniči prelaz prema Tunisu

TRIPOLI - Libijski pobunjenici preuzeli su kontrolu jednog graničnog prelaza prema Tunisu, u udaljenoj zapadnoj oblasti u kojoj se bore sa režimskim snagama, izjavila su dva svedoka iz obližnjeg tunišanskog pograničnog grada Dehiba.

Libijski oficiri predali se Tunisu u Vazinu

- Trinaest libijskih oficira i vojnika, među kojima i jedan general, predali su se vojsci u Tunisu na graničnom prelazu Vazin kod grada Dehiba, prenela je tuniska državna agencija TAP.

"Vidimo pobunjenike koji kontrolišu granični prelaz", kazao je jedan od svedoka u telefonskoj izjavi za Rojters, ističući da je oblast u blizini granice poprište žestokih sukoba snaga libijskog lidera Moamera Gadafija i snaga opozicije.
AFP navodi da je reč o graničnom prelazu Vazin, koji su pobunjenici zauzeli posle kraćeg sukoba sa režimskim snagama, nakon čega je više stotina ljudi slavilo pucajući u vazduh i mašući zastavama libijske monarhije iz perioda pre Gadafija.
Prema podacima UN, u područje južnog tunišanskog grada Dehiba u poslednjih desetak dana iz Libije je, bežeći od sukoba, prešlo ukupno 10.000 ljudi.