četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Živeo s lešom deset godina

OSTACI 73-GODIŠNJEG BRITANCA LEŽALI NEPRIMEĆENI ČITAVU DECENIJU

Živeo s lešom deset godina

Verujući da će ga opština izbaciti iz stana ukoliko prijavi smrt, pokojnikov prijatelj telo prekrio jastucima, podvukao pod sofu i nastavio da deli stan s neobičnim cimerom

BRISTOL - U jednom od socijalnih stanova u britanskom gradu Bristolu otkriven je leš 73-godišnjeg muškarca Denisa Pringa, koji je ispod sofe ležao čak čitavu deceniju! U tom stanu već godinama, inače, živi socijalno ugroženi Alan Derik, koji ima i psihičkih problema, a policijska istraga je utvrdila da Derik svesno nije prijavio smrt svog "cimera" jer se plašio da će ga opštinske vlasti izbaciti iz stana.  

Policija je dodala i da veruje da je pokojni Pring, koji je svojevremeno radio u jednom skladištu, preminuo između aprila i juna 1998. godine, a Derik je kod njega živeo neprijavljeno. On i Derik bili su prijatelji koji su se povremeno i opijali zajedno, a pokojni Pring pozvao je svojevremeno Derika da odsedne kod njega pošto ovaj nije imao nikakav smeštaj.

Ali, do preokreta je došlo kada je Pring iznenada umro. Derik se tada uspaničio verujući da će ga opština, ukoliko bude prijavio prijateljevu smrt, odmah izbaciti iz stana na ulicu. Stoga je smislio da okojnika prekrije jastucima i podvuče ga pod sofu i nastavi da živi u stanu. To je i učinio - narednih deset godina "cimer" mu je bio leš.

Komšije su još davnih dana počele da se žale na nesnosan smrad koji je dolazio iz pokojnikovog stana, a opštinari koji su čak dvaput dolazili u inspekciju nisu naišli ni na šta neobično - mislili su da smrad dopire iz toaleta.

Pringov leš otkriven je u januaru 2008. pošto je Deriku naređeno da se iseli. Tada su u stan ušli čistači koji su od opštine dobili zadatak da stan dovedu u red kako bi se u njega što pre uselio drugi korisnik. Na zaprepašćenje, u toku čišćenja naišli su na skelet pokojnog Pringa.