Glas Javnosti

PONOVO NA SUDU! Slavnom glumcu potvrđena optužnica za silovanje

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Francusko pravosuđe potvrdilo je pokretanje krivičnog postupka protiv glumaca Žerara Depardjea za "silovanje i seksualno zlostavljanje" na osnovu tužbe glumice Šarlot Arnu.

"Istražno veće smatra da u ovom trenutku postoje ozbiljne i jasne indicije koje opravdavaju da Žerar Depardje ostane optužen", stoji u saopštenju koje potpisuje tužilac Remi Hajc. 

Arnu je u leto 2018. kada je imala samo 22 godine, otišla u policijsku stanicu grada Lambesk na jugu Francuske tvrdeći da je nekoliko dana ranije u dva navrata silovana u Depardjeovoj kući u Parizu.

Posle niza parnica, istražni sudija je na kraju otvorio slučaj protiv Depardjea 16. decembra 2020. za "silovanje i seksualno zlostavljanje", ali ga je ostavio na slobodi.

Depardje, koji se proslavio ulogama u filmovima "Sirano de Beržerak", "Čovek sa gvozdenom maskom", "Poslednji metro", "Ćerka musketara", "Pijev život" i "Asteriks i Obelisk", izjavio je prošle godine da je nevin i da nema čega da se plaši.

On je poznat po filmovima poput "Zelena karta" i "Sirano" , koja mu je donela nagradu na Kanskom festivalu za najboljeg glumca i nominaciju za Oskara.

Glumac koji je poznat kao rusofil i kojem je ruski predsednik Vladimir Putin lično uru​č​io ruski paso​š​ po​č​etkom 2013. godine, pozvao je na početku ruske invazije na Ukrajinu na prekid vatre i pregovore, piše N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR