sreda 21. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Obama igra golf češće i od Buša

Obama igra golf češće i od Buša

VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama odigrao je već 32 partije golfa od trenutka kada je kročio u Belu kuću, što je više nego što je njegov prethodnik Džordž Buš odigrao za vreme čitavog mandata, prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si. 

Poslednji put je na golf teren izašao za vikend pošto je zbog vulkanskog oblaka morao da otkaže odlazak na sahranu poljskog predsednika Leha Kačinjskog. Za razliku od Obame, Buš je u toku boravka u Beloj kući golf igrao ukupno 24 puta, a zbog ljubavi prema tom sportu često je bio i ismevan.  

Buš je čak jednom prilikom, reagujući na bombardovanje sedišta UN u Bagdadu, sa golf terena poručio da "treba učiniti sve da se zaustave napadi terorista", a potom se okrenuo ka kamermanu i poručio naciji: "Hvala. A sad gledajte ovaj udarac". Buš je nešto kasnije odustao od igre izjavivši da ne želi da mama nekog američkog vojnika čiji je sin nedavno poginuo vidi vrhovnog komandanta kako igra golf. 

- Mislim da igranje golfa u toku rata jednostavno šalje pogrešan signal - dodao je Buš.
Za dobre golfere među američkim predsednicima važili su Bil Klinton i Ronald Regan, a za najboljeg i do danas slovi Džon F. Kenedi koji nikada nije dozvolio da bude fotografisan na golf terenu.

Ključne reči: