petak 20. avgust 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Poginulo 38 osoba, vraćali se s rođendana

Poginulo 38 osoba, vraćali se s rođendana

NJU DELHI - Najmanje 38 osoba - većinom žena i dece, poginulo je a 37 je povređeno kada se kamion kojim su se prevozili survao sa planinskog puta u klanac na severu Indije, javile su novinske agencije. Lekari ocenjuju stanje najmanje osam osoba kao kritično, prenela je agencija Asošijeted pres.

Nesreća se dogodila u sredu, u rejonu Mandi severne indijske države Himačal Pradeš, približno 400 kilometara od Nju Delhija, prilikom povratka sa proslave jednog rođendana. Itar-Tass navodi da je prema prvim informacijama vozač kamiona izgubio kontrolu nad upravljačem pri velikoj brzini na krivudavom putu, a u trenutku nesreće je padala i jaka kiša.

Indija je na prvom mestu po broju žrtava u saobraćajnim nesrećama i godišnje gine više od 100.000 a povrede zadobije više od 400.000 ljudi, podsećaju agencije, ističući da su glavni razlog tome loši putevi, kršenje saobraćajnih propisa, prepunjenost i starost vozila javnog saobraćaja. U seoskim oblastima Indije često se koriste kamioni radi prevoza putnika, navodi AP.