petak 20. avgust 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Pčele zarobile policajca

Pčele zarobile policajca

VAŠINGTON - Jedan američki policajac ostao je tri sata zarobljen u vozilu zbog nekoliko desetina hiljada pčela koje su pobegle iz kamiona u kvaru i spustile se na njegov automobil, ispričale su njegove kolege.

Incident se dogodio u utorak ujutru u blizini Ralija, u Severnoj Karolini, a sve je počelo tako što je policajac Brendon Dženkins (Brandon Jenkins) hteo da pomogne vozaču kamiona parkiranog kraj autoputa. U kamionu je bilo 60 košnica namenjenih voćnjacima koje je trebalo oprašiti. Pčele se obično transportuju noću, kad one same uđu u košnice.

Zbog kamiona koji se pokvario, one su, kad se razdanilo i sunce ugrejalo, počele da izleću iz košnica i iz vozila, a kako su bile dezorijentisane, bez kraljice, krenule su u rojevima prema najvećoj stvari koju su videle u okolini, objasnili su stručnjaci.

Procenjuje se da se između 30.000 i 50.000 pčela spustilo na vozilo, u grozdovima koji su potpuno prekrili automobil. Policajac, koji se nije usudio da izađe, zvao je centralu u pomoć, a nadređeni su mu naredili da ostane na sigurnom dok se insekti ne raziđu.