sreda 19. oktobar 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Odbila hemoterapiju: Žrtvovala se da rodi zdravu bebu

Odbila hemoterapiju: Žrtvovala se da rodi zdravu bebu

OKLAHOMA SITI - Nije bilo srećnije žene od Amerikanke Stejsi Krim (41) kada je saznala da će postati majka pogotovo što su joj lekari godinama govorili da ne može da ima dece.

Svoju trudnoću doživela je kao čudo, ali je u njoj uživala veoma kratko pošto je nedugo potom saznala da boluje od raka mozga, objavio je ovu potresnu priču britanski tabloid Dejli mejl.    

Da je trudna saznala je u martu, ali ubrzo je počela da pati od strašnih glavobolja. Čitavo telo tresla joj je stravična drhtavica, a počela je i da vidi duplo.

Dileme nije bilo - lekari su joj u julu rekli da ima rak na mozgu i savetovali da se istog časa podvrgne hemoterapiji.

Međutim, Stejsi im je saopštila da je već izabrala - život svoje bebe. Rekla je da želi da rodi zdravu bebu i da bira život deteta,a ne svoj.

Najbližima je sve vreme govorila da se nada da će poživeti makar toliko da vidi svoju devojčicu.

Rodila je Doti Me i umrla posle tri nedelje - samo jednom ju je držala u naručju jer su obe bile slabe.

Stejsi se porodila pre vremena hitnim carskim rezom, a beba je na rođenju težila samo 935 grama.

Obe su se borile za život, ali u dve različite bolnice - mala Doti Me da preživi, a Stejsi da što duže ostane  živa ne bi li makar jednom zagrlila svoju mezimicu.   

Rak je polako ubijao Stejsi koja je oslepela na jedno oko, sve češće bivala nesvesna, a nije mogla ni da govori jer se proširio i na grlo.    

Njen brat Rej donosio joj je slike malecke svaki dan, ali ona je neprestano plakala i tražila da je makar jednom uzme u naručje.   

Videvši da je kraj blizu, jedna od medicinskih sestara svojom upornošću je izdejstvovala da se beba majci donese u posebnoj kapsuli u kojoj su uslovi kao u inkubatoru.

Stejsi je svoju ćerkicu tada jedino držala u naručju. Tada ju je videla i prvi i poslednji put.

Mala Doti Me će, iako je ostala bez majke, živeti u velikoj porodici svoga ujaka koji već ima četvoro dece.