ponedeljak 19. april 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Makedonija: Uhapšeno 40 osoba za primanje mita

Makedonija: Uhapšeno 40 osoba za primanje mita

SKOPLJE - Oko 40 osoba uhapšeno je danas u policijskoj akciji širom Makedonije, saopšteno je u Skoplju i dodaje se da su uhapšeni osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i primanja mita.

Većina uhapšenih su lekari i službenici iz Fonda za penzijsko osiguranje, kao i posrednici. Oni su osumnjičeni da su primali mito i izdavali ilegalno invalidske penzije. Deo uhapšenih je saslušan kod istražnog sudije, a u toku su pretresi kuća uhapšenih, saopštili su policijski izvori.

Policijska akcija je sprovedena u nekoliko gradova u Makedoniji i uhapšeni su osumnjičeni da su učestvovali u organizovanom kriminalu.

Akcija je usledila posle navoda u medijima da neki članovi komisije za izdavanje invalidskih penzija uzimaju mito od 2.000 do 5.000 evra po penziji, i da se dešavalo da su penziju nelegalno dobijali oni koji su davali mito, a ne oni koji su podnosili legalno zahtev.

Policija je navela da će istražiti veći broj izdatih penzija u poslednjih nekoliko godina, posebno one za koje se smatra da dobijene ilegalnim putem.