subota 17. mart 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Sarkozi nazvao novinara glupanom

Sarkozi nazvao novinara glupanom

PARIZ - Predsednik Francuske Nikola Sarkozi snimljen je u trenutku kada je jednog novinara nazvao glupanom, tokom službenog sastanka, što je njegov suparnik na izborima, socijalista Fransoa Oland, ocenio kao vulgaran i nedostojan gest.

"Vi stvarno mislite da je mene briga za to što vi pričate? Šta hoćete da kažem?", rekao je Sarkozi u mestu Šalon sur Marn i dodao: "Kakav ste vi glupan". 

Sarkozi se, zatim, smešeći se, vratio u grupu novinara, a onog kog je nazvao glupanom potapšao je po ramenu i rekao: "Dobar je on u stvari. Mlad je." 

Sarkozijev protivkandidat na izborima, socijalista Oland, optužio je aktuelnog predsednika da pravi "incidente" i da je vulgaran, preneo je Rojters.

Oko 150 radnika Železare "Mital", okupilo se na istoku Francuske, u okviru Sarkozijeve kampanje koju je ranije danas održao u Parizu, kako bi protestovali zbog najave zatvaranja tog postrojenja.

Ovaj Sarkozijev ispad dogodio se samo nekoliko sati pošto je kritikovao suparnika Olanda, rekavši da je ovaj "izgubio strpljenje".