utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Tri nedelje u izlogu sa 400 paukova

Tri nedelje u izlogu sa 400 paukova

MELBURN - Jedan Australijanac provešće tri sedmice u društvu više stotina paukova, u izlogu svoje radnje u Melburnu, kako bi sakupio novac u dobrotvorne svrhe. Nik Le Suef (Nick Souef) će jesti, spavati i raditi u društvu više od 400 paukova, uključujući vrste čiji je ujed potencijalno smrtonosan.

Kako bi sakupio 50.000 dolara, australijski avanturista će trpeti društvo pauka koji liči na tarantulu i ima prečnik između 20 i 30 centimetara, kao i vrste koji liči na crnu udovicu i čiji ujed može da ubije. "Malo sam lud što ovo radim. Neki pauci su smrtonosni, ali dugo nije bilo smrtnog ishoda pošto je postoji protivotrov. Ali, znam da neću biti ujeden", kazao je 67-godišnji Le Suef. "Već su me ujedala zmije, ubadale raže i druge opasne ribe, ali pauci nikada", dodao je.

Prema njegovim rečima, pauci će pažnju usmeriti na bubašvabe i skakavce koji će im u izlogu biti hrana.

Le Suef je planirao da već počne avanturu sa 400 insekata, ali su neki od paukova pojeli svoje srodnike, zbog čega će biti zamenjeni novima. Australijanac, koji je isti poduhvat obavio i pre 30 godina, u izlogu će se baviti obradom dragog kamena opala, od čega inače živi.