utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Sanader se žalio EU na politički progon

Sanader se žalio EU na politički progon

ZAGREB - Šef Delegacije Evropske unije u Zagrebu Paul Vandoren potvrdio je da se bivši hrvatski premijer Ivo Sanader žalio predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu da je žrtva političkog progona. Vandoren je Hrvatskom radiju izjavio da je Barozo u Seulu, tokom samita 20 najrazvijenijih zemalja sveta, primio Sanaderovo pismo.

To pismo "sigurno nije bilo prioritet, pa ćemo o sadržaju tek razgovarati sa saradnicima Baroza kroz nekoliko dana", rekao je Vandoren. Uz konstataciju da "svaki građanin ima pravo da odluči kako će se braniti", Vandoren je izjavio: "Sanader je došao do zaključka da treba informisati lidere kojima je pisao. To je njegovo pravo, njegov izbor".

Jutarnji list je 9. oktobra objavio da je Sanader pisao i čelnicima država i vlada Evropske unije, žaleći se da ga u Hrvatskoj politički progone. List je naveo da "neki izvori u državama kojima je Sanader uputio pismo procenjuju da ono neće imati nikakav uticaj na šefove država ili vlada jer, kako kažu, najmanje što ih zanima je sudbina bivšeg hrvatskog premijera.