utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Potera za atentatorima na Borisova

Potera za atentatorima na Borisova

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je da se za potencijalnim atentatorima na njega, čije su telefonske razgovore presrele bezbednosne službe, traga na osnovu crvene poternice Interpola. "Ljudi, koji su želeli da izvrše atentat na mene traže se po crvenoj poternici Interpola", izjavio je gostujući u jutarnjem programu bugarske nacionalne televizije BTV. Borisov je odbio da iznese više detalja.

Bugarski premijer potvrdio je da su prošle sedmice službe obezbeđenja presrele telefonske razgovore o njegovoj fizičkoj likvidaciji i ocenio da je 400.000 evra malo za njegovo ubistvo. Prema njegovim rečima, ljudi koji kroje takve planove, imaju lične motive, pogođeni su njihovi lični finansijski interesi. "To su mnogi interesi, reč je o milijardama, koje ne samo da smo zaustavili, već smo na putu i da procesuiramo te ljude", naglasio je on.

U Bugarskoj se trenutno proverava pet ozbiljnih signala za atentat na premijera Bojka Borisova. Bugarske službe su pre petnaestak dana presrele telefonske razgovore "tri značajne ličnosti" koje su za ubistvo premijera Borisova nudile 400.000 evra. Sofijski dnevnik Standard je pisao da je došlo do saznanja da je naručilac, poznat u podzemnom svetu razgovarao sa bandom o pripremanju atentata na Borisova.