petak 16. jul 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Odašiljači Radio Vatikana ubijaju decu rakom?

ITALIJANSKI NAUČNICI ISTRAŽIVALI UZROKE VELIKOG BROJA TUMORA I LEUKEMIJE

Odašiljači Radio Vatikana ubijaju decu rakom?

RIM - Postoji "stalna i značajna" veza između zračenja antena Radio Vatikana i pojave raka kod dece, prenosi Bi-Bi-Si (BBC), pozivajući se na italijanske istraživače. Grupa naučnika istraživala je uzroke velikog broja tumora i leukemije kod dece koja žive u blizini odašiljača Radio Vatikana, kojih je u gradovima i selima oko Rima, oko 60. Predstavnici Svete stolice su izjavili da su začuđeni rezultatima i da su spremni da na sudu predstave drugačije nalaze.

Italijanski sudovi više od deset godina istražuju da li se uzrok velikog broja smrtnih slučajeva od raka u porodicama koje žive blizu vatikanskih odašiljača može pripisati elektromagnetnom zračenju. Izveštaj na 300 strana, koji su podneli lekari i istraživači najuglednije italijanske bolnice za bolesti raka, naveo je na zaključak da postoji ozbiljna veza između zračenja i pojave onkoloških oboljenja, naročito kod dece.

U proteklih 100 godina Vatikan je postavio 60 velikih čeličnih antena na parcelama na području Rima, koje su u njegovom posedu. Preko njih, srednjim i kratkim talasima, emituje se program Radio Vatikana širom sveta. Ova tehnologija je uveliko zastarela, budući da rimokatoličke radio stanice u mnogim zemljama preuzimaju programe Radio Vatikana putem interneta. Ljudi koji žive u blizini antena tvrde da radio talasi utiču na prijem TV signala kao i na rad mnogih kućnih elektroaparata.