ponedeljak 16. maj 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Šef MMF uhapšen zbog seksualnog napada na sobaricu

Šef MMF uhapšen zbog seksualnog napada na sobaricu

NJUJORK - Izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i mogući kandidat za predsednika Francuske Dominik Straus-Kan priveden je u policiju pod sumnjom da je seksualno zlostavljao jednu sobaricu u njujorškom hotelu.
Straus-Kan ( 62) ukrcao se na Er Fransov avion za Pariz ali ga je aerodromska služba za bezbednost neposredno pred poletanje izvela iz aviona i predala policiji koja ga je ispitala u vezi sa seksualnim napadom na spremačicu u luksuznom hotelu.
Portparol policije je rekao Straus-Kan nije želeo da odgovara i da je stvar prepustio svojim advokatima. "On je optužen za seksualni napad, pokušaj silovanja i zadržavanje protiv volje", rekao je portparol. Prema svedočenju žene koju je napao šef MMf-a, ona je čistila luksuzni apartman u subotu posle podne u hotelu Sofitel, kada je Straus-Kan izašao nag iz kupatila i napao je.
Pošto ju je odvukao u spavaću sobu, direktor MMF ju je seksualno napastvovao. Žena je uspela da se oslobodi na trenutak i pobegne iz sobe ali je uporni Straus-Kan ponovo uhvatio i ovaj put povukao u kupatilo gde ju je prisiljivao na oralni seks i pokušao da joj skine gaće.
Ipak, ona je uspela da se još jednom otrgne i napusti apartman posle čega je o svemu obavestila nadležne u hotelu koji su potom pozvali policiju. Kada su detektivi njujorške policije stigli, Straus-Kan je već napustio hotel ostavljajući za sobom svoj mobilni telefon. "Izgleda da je napustio hotel u žurbi", rekao je portparol policije.
Njujorška policija je posle saznanja da se begunac nalazi na aerodromu obavestila tamošnje nadležne koji su potom izvukli šefa MMF-a sa leta za Pariz i priveli ga u policiju.

Komentari

Klasična nameštaljka, toliko puta viđena na ovim prostorima, ali uglavnom bez sobarica i seksa...

Kao i obicno, Amerikaci prvo pucaju pa onda vicu Stoj.Iako je Dominique Strass-Khan ljubitelj zena, kao predsednik FMI, ne bi sebi dozvolio jedan takav ispad. Francuski mediji i partije ne komentarisu mnogo ovaj dogadjaj, ali postoje sumnje da se cisto radi o politickoj diskreditaciji predsednika monetarnog fonda. Prvo kao najozbiljnijeg kandidata socijalista za predsednicke izbore, ali nesto jos vaznije, a to je kao najveceg zastitnika zemalja eurozone koje su u ekonomskom krahu. Mozda bi to bio glavni razlog da se on privremeno odstrani sa ove vazne funkcije, jer mozda zna suvise o nekim malverzacijama, a sa druge strane, mozda Amerika ima plan da podrije celokupnu eurozonuda bi sama sebe izvukla iz lose ekonomske situacije.
Mnogi navodi NY policje su kontradiktorni, jer prica o telefonu nije istinita. Strass-Khan je sam pozvao hotel naglsivsi da mu neko donese telefon koji je zaboravio u sobi, i da je na aerodromu JFK, gde treba da poleti za Pariz.
Jos jednom Amrikanci dozvoljavaju sebi stvari koje drugi ne bi imali pravo da urade sa njihovim gradjanima. To je Orvelovsa "pravda" i nadajmo se da ce EU zemlje izvuci pouku da je Amerika veoma kliam "prijatelj".