nedelja 16. januar 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Opljačkan supermarket u Tunisu

Opljačkan supermarket u Tunisu

TUNIS - Veliki supermarket u severnom delu glavnog grada Tunisa opljačkan je i na desetine ljudi izašlo je iz tog centra noseći robu, prenosi Frans pres sa lica mesta i dodaje da nema predstavnika javnog reda i mira.

"Jedan punkt nacionalne garde koji je u blizini supermarketa je pust", izjavio je novinar Frans presa.
Supermarket je tokom noći bio zapaljen, dok su rano ujutru razbijena stakla. I druge obližnje prodavnice su tokom noći opljačkane.

Helikopteri vojske, koja nadgleda sprovođenje vanrednog stanja u zemlji, nadletali su rano glavni grad , kako bi identifikovali pljačkaše prodavnica, prenose tamošnji mediji.

Srpski turisti i radnici u Tunisu su dobro i bezbedni i za sada nema evakuacije iz te države, izjavila je srpska ambasadorka u Tunisu Milica Čubrilo Filipović. "Naši turisti, njih oko 150 su dobro i raspoređeni su po turističkim kompleksima. Za sada nema govora o evakuaciji, pošto je zatvoren vazdušni prostor u Tunisu", izjavila je ambasadorka Milica Čubrilo Filipović je rekla da na gradilištima u Tunisa ima 50 srpskih radnika i da je njima preporučeno da ne napuštaju gradilišta.