petak 15. jul 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Brazilka lije krvave suze

Brazilka lije krvave suze

BRAZILIJA - Brazilski lekari najzad su otkrili zašto Debora Oliveira dos Santoš (17) lije krvave suze. Bila je 13 dana u bolnici u Sao Paulu, piše Globo. Podvrgli su je brojnim testovima, ali nisu otkrili ni jedan ozbiljan problem.

Zaključili su da ima proširene kapilare koji pucaju pod povišenim očnim pritiskom. Postoji mogućnost da je njeno stanje uzrokovala neka trauma iz detinjstva. Njena porodica tvrdi da je Debora počela da krvari sa 14 godina pošto ju je pretukla majka dece koju je čuvala. To je jedini incident koji je mogao da uzrokuje poremećaj.

Dr Antonio Karlos Lopes, koji je bio na čelu tima oftalmologa, neurologa, psihologa i psihijatara, vrlo je optimističan. Postoji mogućnost da će morati da pije lekove do kraja života, ali opasnosti po njen život nema. Ona će uzimati beta blokatore koji čuvaju srce, stabilizuju krvni pritisak i smanjuju opasnost od srčanog udara i aritmije.

"Trudim se da ne plačem iako sam se već navikla na krv. Neki se boje kada vide krv, a nekima se gadi. Drže se podalje od mene. Uglavnom sam sama..., rekla je mlada Brazilka.