sreda 15. jun 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Novi potresi u Krajstčerču

Novi potresi u Krajstčerču

KRAJSTČERČ - Novi potresi pogodili su novozelandski grad Krajstčerč, posle jučerašnjeg zemljotresa jačine 5,2 stepena, u kojem je poginula jedna osoba, a 45 ih je povređeno, navele su lokalne vlasti.

Tokom noći više od 20.000 domova nije imalo struju, a brojne stanovnike probudio je zemljotres jačine 4,7 stepeni.

"Grad je proveo veoma tešku noć", rekao je gradonačelnik Bob Parker za lokalni radio. Danas je saopšteno da je u jučerašnjem zemljotresu poginuo jedan penzioner u Domu za stara lica, ali njegove godine, niti okolnosti smrti nisu precizirane.

Broj povređeih je porastao na 45, ali su sada još samo dve osobe na bolničkom lečenju.
Škole su i danas zatvorene, stanovnici delova grada koji su najviše oštećeni u zemljotresu počeli su da raščišćavaju ruševine, a lokalna kompanija za snadbevanje električnom energijom najavila je da će dotok struje biti uspostavljen do kraja dana.

Februarski zemljotres u Krajstčerču imao je magnitudu od 6,3 stepena i odneo je 181 ljudski život. Kao i taj potres, i jučerašnji je imao plitak epicentar - na oko 10 kilometara dubine.

U centralnoj "crvenoj" zoni Krajstčerča, veliki februarski zemljotres oštetio je više od 80 odsto građevina, od čega 700 zgrada ne može da se spasi.