utorak 14. septembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Nilski virus usmrtio još jednog Rumuna

Nilski virus usmrtio još jednog Rumuna

BUKUREŠT - Ministarstvo zdravlja Rumunije saopštilo je da su u toj zemlji potvrđena 34 slučaja obolevanja od virusa zapadnog Nila, koji je do sada odneo tri života.

Nacionalni Centar za praćenje zaraznih bolesti prijavio je još devet slučajeva obolevanja i jedan smrtni slučaj, posle prijema rezultata obrade laboratorijskih analiza koje je izvršio Nacionalni institut za istraživanje i razvoj Kantakuzino, preneo je Ađerpres. Prijavljena su četiri nova slučaja u Bukureštu i po jedan u okruzima Ijalomita, Ijasi, Sibiu, Vranča i Mehedinti, dok je tokom prošle nedelje u zemlji potvrđeno 25 slučajeva inficiranja virusom zapadnog Nila.

Najnovija žrtva virusa je 64-godišnji muškarac, koji je živeo u jugozapadnom delu okruga Mehediniti, koji je bolovao od šećerne bolesti, imao je visok pritisak i srčano oboljenje, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Rumunije. Većina slučajeva obolevanje od virusa zapadnog Nila prijavljena je u Bukureštu (7), u crnomorskoj luci Konstanci (7), na jugu Ijalomita (4) i u istočnom delu Ijasija (3).