ponedeljak 14. maj 2012.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Zabeleo se Balkan

Zabeleo se Balkan

SARAJEVO - U više gradova Bosne i Hercegovine u nedelju uveče, ali i jutros pada sneg, a temperatura do 25 stepeni zabeležena je jedino u Trebinju.

U Republici Srpskoj sneg je izazvao kvarove na dalekovodima, a na području opštine Sokolac i Han Pijesak više sela je ostalo bez struje. Na području opštine Sokolac u kvaru su četiri dalekovoda, dok struje nema na više od 50 trafostanica.

Sneg je padao na planini Vlašić, a temperatura se spustila na dva stepena, dok je na Bjelašnici, a prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, izmereno minus dva stepena.

Sneg je padao i u Tesliću, Mrkonjić Gradu, Ribniku, Bosanskom Petrovcu i Skender Vakufu, preneli su sarajevski smediji. Gotovo u svim gradovima u BiH pada kiša, a tako će biti i narednih dana.

Nakon toplih, gotovo letnjih dana, sneg i niske temperature iznenadili su jutros građane BiH. Sarajevo je osvanulo prekriveno snežnim pokrivačem visokim nekoliko centimetara, a sneg i dalje intenzivno pada.

Širom BiH saobraćaj se odvija otežano, a na prevoju Karaula visina snežnog prekrivača iznosi 10 centimetara.   Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tokom dana se očekuje slabljenje padavina i dnevna temperatura od četiri do 10 stepeni Celzijusovih.  Na graničnim prelazima nisu zabeležena duža zadržavanja.

Sneg pada na severu Crne Gore, ali i u Hrvatskoj u Gorskom kotaru. 

 

 

 

Ključne reči: