petak 14. maj 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Likvidirana trojica terorista-napadača na metro u Moskvi

Likvidirana trojica terorista-napadača na metro u Moskvi

Ubijeni su pošto su odbili da se predaju. Na našu žalost, nismo uspeli da ih uhapsimo žive. Pružali su jak oružani otpor i mi smo ih ubili, naveo večeras čelnik Federalne bezbednosne službe Aleksandar Bortnikov

MOSKVA - Ruske snage bezbednosti ubile su trojicu počinioca bombaških napada u moskovskom metrou krajem marta, pošto su odbili da se predaju, saopštio je danas čelnik Federalne bezbednosne službe (FSB) Aleksandar Bortnikov.

- Na našu žalost, nismo uspeli da ih uhapsimo žive. Pružali su jak oružani otpor i mi smo ih ubili - naveo je Bortnikov podnoseći izveštaj ruskom predsedniku Dmitriju Medvedevu, preneo je Rojters.

Bortnikov je naveo da su identifikovani svi pripadnici bande uključeni u eksplozije u moskovskom metrou - izvršioci i vođa tih bombaških napada u kojima je usmrćeno 40 lica, kao i dve žene-atentatori.

Niko neće pobeći od pravde! 

Ruski predsednik tražio je od FSB i SKP da redovno i javno izveštavaju o napretku u istrazi terorističkih napada u moskovskom metrou.

"Istražne radnje biće nastavljene u skladu sa zakonom o krivičnim postupkom i pribavljenim dokazima", rekao je Medvedev u odgovoru čelnicima FSB i SKP na radnom sastanku.

- Dobili smo materijalne dokaze iz adekvatno sprovedene istrage i materijal je predat Istražnom komitetu (SKP) Kancelarije ruskog generalnog tužioca - rekao je ranije Bortnikov, prenela je ruska novinska agencija Itar Tass.

Bortnikov je dodao da je zajedničku istragu sprovedela grupa iz SKP i ministarstva unutrašnjih poslova."Mi sada aktivno jurimo ostale pripadnike bande, pored trojice danas ubijenih, one koji su planirali terorističke napade u moskovskom metrou", rekao je Bortnikov i dodao da istražitelji koji rade na slučaju, znanju ko su te osobe.