petak 14. januar 2011.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Izabrao smrt u bujici da spase mlađeg brata

HEROJSKI PODVIG 13-GODIŠNJEG AUSTRALIJANCA

Izabrao smrt u bujici da spase mlađeg brata

TUVUMBAU - Pokojni 13-godišnji dečačić Džordan Rajs proglašen je nacionalnim herojem u poplavljenoj Australiji jer je davši vlastiti život spasao mlađeg brata, desetogodišnjeg Blejka, smrti u bujici. Iako nije znao da pliva, Džordan (levo) je insistirao da spasioci iz automobila zarobljenog u bujici prvo izvuku mlađeg Blejka.

Jedan od spasilaca u poplavom pogođenom australijskom gradu Tuvumbauu ispričao je da su mali Džordan i Blejk (desno) bili zarobljeni u automobilu sa mamom Donom (43).

"Kada sam prvi put ugledao njihov auto bio je u vodi do tablica. Mislio sam da ću moći samo malo da ga poguram, ali dok sam se okrenuo nivo vode doslovno je porastao do prednjeg stakla", priča spasilac.

Uz pomoć jednog meštanina uspeo je da dođe do automobila i prvo je zgrabio Džordana, ali on ga je molio da prvo izvuče njegovog mlađeg brata Blejka. Spasilac je tako i učinio i držeći Blejka u naručju krenuo je da ga što pre odnese na sigurno.

Međutim, u trenutku kada je hteo da krene nazad po Džordana i njegovu majku video je da ih je bujica odnela u automobilu.