petak 12. novembar 2010.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Barišić Sanaderu donosio u kuću milione evra

Barišić Sanaderu donosio u kuću milione evra

ZAGREB - Mladen Barišić, bivši blagajnik HDZ-a i šef carine koji se zbog istrage oko izvlačenja para iz državnih preduzeća nalazi u pritvoru, priznao je da je tri i po godine novac zarađen preko agencije "Fimi medija" lično donosio u kuću premijera Ive Sanadera, koji je ukupno dobio 30 miliona kuna (4,09 miliona evra), pišu danas hrvatski mediji.

"Pri isporuci novac nismo ni brojali. Zahteve za još novca pravdao je raznim razlozima, pa mi rekao da ne brinem, da on zna šta će s novcem", citiraju mediji iskaz Mladena Barišića.

Saslušanja Barišića i vlasnice "Fimi medije" Nevenke Jurak su pri kraju, a istražioci imaju sve dokaze, pa sada samo rade na detaljima i razjašnjavanju nekih nejasnoća.

Kako pišu hrvatski mediji, iskazi Barišića, Jurak i njene prijateljice Anite Lončar Papeš podudarni su i iz njih proizlazi da je sav novac išao lično bivšem premijeru, koji je dalje baratao tim parama.

Ove tvrdnje koje se sada proveravaju za sada najviše terete Sanadera, jer o njemu govore kao o glavnom stranačkom blagajniku iz senke.

Barišić je tako izjavio da, ako novac iz "Fimi medije" jeste išao u neku crnu stranačku blagajnu, to se radilo samo u dogovoru sa Sanaderom.