nedelja 12. maj 2013.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Imigrant pijukom ubio jednu, a ranio četiri osobe

Imigrant pijukom ubio jednu, a ranio četiri osobe

MILANO - Pomahnitali stranac prestravio Italijane. Imigrant iz Gane Mada Kababo (21) ubio je pijukom jednog prolaznika, a ranio četvoro u naizgled nasumičnom napadu u Milanu. Napadač je priveden malo posle krvavog pohoda u stambenoj oblasti u severnom predgrađu italijanskog grada.

Udarao ljude po glavi

Očevici su za televiziju Skaj TG24 rekli da je muškarac mahao pijukom, sjurio se niz ulicu i svirepo udarao prolaznike, uglavnom po glavi. 

Četrdesetogodišnji muškarac je umro pošto je pretrpeo udarac u glavu i nekoliko u stomak dok je ležao na zemlji. Žrtva je opisana kao nezaposleni muškarac koji je u trenutku napada išao u kafić pored svoje kuće. Među povređenima je muškarac u dvadesetim godinama koji je pomagao ocu da isporuči novine, a drugi ranjeni čovek je šetao psa. Dvoje povređenih su u kritičnom stanju.

Isprva se verovalo da je povređeno šest ljudi, ali je policija kasnije saopštila da je šesta osoba na koju je napadač nasrnuo pijukom jedva uspela da mu pobegne u poslednjem trenutku.

Bio pod stresom

Zvaničnik policije Bjađo Storniolo rekao je da je napadač očigledno bio u stanju izraženog psihološkog stresa. Upitan za motiv, Storniolo je rekao da osumnjičeni nije sarađivao i da je rekao samo da je gladan i da nema gde da živi.

Inače, Kababo ilegalno boravi u Italiji, a ranije je bio hapšen u Apuliji, zbog optužbi za krađu, pljačku, ugrožavanje imovine i opiranje vlastima.